Školní jídelna

Jídelníček ZŠ

Seznam alergenů

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

01 – obiloviny obsahující lepek
02 – korýši a výrobky z nich
03 – vejce a výrobky z nich
04 – ryby a výrobky z nich
05 – jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
06 – sójové boby (sója) a výrobky z nich
07 – mléko a výrobky z něj
08 – suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
09 – celer a výrobky z něj
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 ml/l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 – měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček je sestavován dle požadavků tzv. spotřebního koše. Je sledováno množství určitých potravin použitých během jednoho měsíce a jejich spotřeba je vyhodnocována (maso, ryby, luštěniny, brambory, zelenina, ovoce, mléko, mléčné výrobky, cukry a tuky).